Na verbranding

Bij ernstige brandwonden is drukkleding noodzakelijk. Drukkleding heeft een positief effect op het genezingsproces en op littekens. Thuasne werkt al sinds 1993 samen met grote brandwondencentra om drukkleding zo goed mogelijk te laten aansluiten op de speciale verzorging die de zwaar verbrande huid nodig heeft.

Hoe werkt het?

Onze compressiekleding vermindert de doorbloeding van het litteken en verzacht de jeuk. De huid geneest vlakker en sneller én je krijgt minder last van vochtophoping doordat wond- en lymfvocht sneller worden afgevoerd. Daarnaast is een belangrijk effect te danken aan de draagbaarheid. Omdat je huid nu zo gevoelig is, zorgen we ervoor dat bij beweging slechts geringe wrijving ontstaat.

Materiaal

Onze Cicatrex® drukkleding is gemaakt van elastische weefsels die gelijkmatig druk uitoefenen op de huid. We hebben deze kleding speciaal ontwikkeld ter voorkoming en als behandeling van hypertrofe littekens.
Er zijn drie materiaalkeuzes: Cicatrex® Nature, Cicatrex® Rigid en Cicatrex® Skin. Of je nu dunne drukkleding nodig hebt, heel rekbare of heel stevige drukkleding, we hebben de drukkleding die jij nodig hebt.

De 3 pluspunten van onze drukkleding

  • Vermindert de doorbloeding van het litteken en verzacht de jeuk
  • De huid geneest vlakker en sneller
  • Zorgt voor minder vochtophoping en sneller verdwijnen van vocht