Na borstkanker

Na een borstoperatie zul je drukverband, een thoraxbandage, moeten dragen. De Thuasne Lymphatrex Bandage is speciaal voor gebruik na behandeling van borstkanker en/of borstreconstructie. We maken onze thoraxbandages zowel in standaardmaten als in persoonlijk maatwerk. De confectie-bandage kun je meteen na de operatie dragen, direct daarna kun je een maatwerk thoraxbandage aangemeten krijgen.

Wil je meer informatie over herstel na borstkanker?

Materiaal

De belangrijkste eigenschap van de Thuasne thoraxbandage is de zachte afwerking (zie de specificaties). Hierdoor kun je deze bandage direct op de huid dragen. Door de ondersteunende band onder de borst kun je onze thoraxbandage dragen zonder bh. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een pocket in te naaien voor een borstprothese.
Heb je last van een litteken of fibrose, dan kunnen wij je thoraxbandage voorzien van SilonTex. Deze rekbare siliconenpad wordt op maat gemaakt en ingenaaid in onze thoraxbandage. Zo wordt het litteken of de fibrose actief behandeld.

Hoe werkt het?

Door de bandage drukken kleine spierbewegingen, het onderhuidse weefsel en de huid steeds tegen de bandage aan. Elke spierbeweging werkt dan als een massage en zorgt voor rek in de onderhuid. Dit activeert het lichaam om het lymf- en wondvocht af te voeren via lymfbanen en lymfklieren. Zijn er lymfbanen en lymfklieren verwijderd of beschadigd, dan zorgt het lichaam ervoor dat lymf- en wondvocht via andere lymfbanen wordt afgevoerd. De Thuasne thoraxbandage brengt de vochtregulatie weer op gang en zorgt dat zich minder vocht ophoopt.