Kousen

Sportkousen met voet

Waarom?

Sport-compressiekousen geven voet en kuit meer stabiliteit. Daarom is het fijn om ze te dragen tijdens het sporten. Maar je kunt de compressiekousen van Thuasne ook heel goed gebruiken bij het herstel van bijvoorbeeld een kuit- of scheenbeenblessure.

Werking

Sport-compressiekousen geven verlichting bij diverse scheenbeen- of kuitklachten, of het nu gaat om spataders, opgezwollen enkels, kramp, of pijn in achillespees of scheenbeen. Door de verhoogde druk op spieren en pezen verbetert de bloedcirculatie, je merkt dat afvalstoffen en vocht beter afgevoerd worden en dat je energieker beweegt. Het is prettig om onze kousen te dragen, je benen voelen minder snel moe of zwaar aan.

Productinformatie

  • Thuasne sportkousen hebben een anatomische pasvorm
  • Ze mogen de hele dag gedragen worden
  • Ze zijn verkrijgbaar in heren- en damesmodel

Sportkousen zonder voet (sleeves)

Waarom?

Sleeves (ook wel tubes genoemd) zijn uitsluitend bedoeld om te dragen tijdens het sporten, je combineert ze met je eigen sportsokken. Sleeves oefenen een grotere druk uit op het onderbeen dan compressiekousen. Na het sporten trek je ze uit, in verband met de kans op stuwing en vochtophoping in de enkel of voet.

Werking

De kuitspier wordt gestabiliseerd en krijgt ondersteuning tijdens het sporten. Dat voelt prettig aan de achterzijde van het onderbeen, maar brengt ook verlichting voor het scheenbeen. De druk in de sleeve geeft druk op je onderbeen die naar boven toe afneemt. En dat verbetert de bloedsomloop!

Productinformatie

  • Thuasne sportkousen zonder voet hebben een anatomische pasvorm
  • Ze zijn verkrijgbaar in heren- en damesmodel